söndag 31 mars 2013

Vikten ned - Formen upp: Ett mål nått! (del 5)

Ett av fyra delmål nådda! På väg mot de andra tre......

I går var det tänkt att jag skulle köra lite intervaller, men det sket sig. Vaden ville inte riktigt veta av något högre tempo och dessutom var jag låg på kolhydrater. Det blev därför bara ett 45 minuterspass utan större kvalité. Bara att ta nya tag.

Jag fortsätter att arbeta på att utveckla min maximala syreupptagning, min förmåga att utveckla kraft i pedalerna och samtidigt bli lättare. En förbättring på alla dessa tre punkter borde göra mig till en mycket starkare och mer komplett cyklist. Det gör också att möjligheten att nå mina uppsatta mål ökar. Mål som jag tidigare skrivit om i Mina mål - Träning och Tävling 2013.

I mina inlägg: Vikten ned - Formen upp: Del 1, Vikten ned - Formen upp: Del 2.Vikten ned - Formen upp: Del 3 och Vikten ned - Formen upp: Del 4 har jag haft fokus på fyra delmål för att nå huvudmålen.



a) Bli 4 kg lättare innan resan till Mallorca
b) Att nå tillräcklig fysisk form till den 13 april för att på ett bra sätt kunna hantera och tillgodogöra mig 10 dagars cykling på Mallorca.
c) Nå "matchvikt" under juni månad då cykelsäsongen drar i gång på allvar, dvs minus 7 kg.
d) Utveckla tillräcklig syreupptagning och kraft i pedalerna för att kunna nå mina huvudmål.

Träningen har sakta gått åt rätt håll och så länge vaden inte havererar finns gott hopp om att nå delmål B, trots att jag bara har två veckor på mig. Man kan säga att det är vaden emot.

Jag är även på god väg mot delmål C, men samtidigt vet jag att det inte blir lättare att bli lättare ju lättare man blir.

Det känns fortfarande som att det är en lång väg att vandra för att nå delmål D. Men jag fortsätter kämpa och nöta på.

Ett delmål är i alla fall uppnått: Att sväva på moln, eller åtminstone minska kroppshyddan med fyra kilo.


Nu gäller det att hålla i vikten och fortsätta att hålla mig från de fantastiska chipsen och de goda kakorna. I går kväll satt vi framför tv:n och Katten käkade chips och jag åt mixad frukt och bär. Jag var avundsjuk, men kände mig duktig.

Sedan ber jag om en vad som slutar att störa och spöka. Då kan jag se fram emot en riktigt trevlig Mallorcaresa med massor av givande cykling.

Körde på morgonen ett blixtpass, då tiden var mycket knapp. 25 min med 10 min i mitten av passet på stressad tröskel. Därefter resa till Bygdeå för att hälsa på Kattens syster med famij. Det blir en utedag med skoter och grillning. Därefter väntar en påskmiddag. Det blir nog trevligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar