onsdag 17 april 2013

Mallorca 2013 - dag 3: Magaluf, Valdemossa, Soller och Puig Major - Mallorca runt etapp 2

Så var det dags för etapp 2 i cykelrundan, Mallorca runt.

Etappen som sträckte sig från Magaluf till Alcudia efter denkuperade västkusten började med en liten felnavigering. Det brukar sällan hända att vi åker fel, men så blev det nu. Vi hamnade på motorvägen och fick åka där en längre stund. Eller egentligen fick vi inte det, men vi var tvungna. Vi cyklade då också igenom en nästan 1 km halvmörk tunnel, det var inte helt angenämnt.

Resten av dagen har vi cyklat efter fina vägar från söder till norr. Från Magaluf via Antratx till vårt första fika i Estellencs. Efter fikat åkte vi vidare för att stanna i Valdemossa och fylla på vatten. Därefter blev det lunch i Deia. Fram till lunchen hade det gått lugnt både uppför och utför,och vi hade avverkat drygt 1000 höjdmeter.

Efter Deia blev det backigare framtill Soller, och sedan började den ”riktiga” backen, och den del som var den lite jobbigare delen av dagens runda. Det blev ca 16 km med en snittlutning på mer än 5% och de sista 10 km var snittlutningen närmare 7%. På vägen cyklade vi förbi Fornalutx, en gång utsedd till världens finaste by. Samma by som jag och Katten med bil besökte för fem år sedan. Uppe på toppen Puig Major (900 möh) stannade viför en kort vila och för att njuta av utsikten.

Därefter bar det av utför mot avtagsvägen upp mot Sa Calobra där där det finns ett fik. Där gjorde vi ett kortare stopp. Efter fikat hade vi ca 300 höjdmeter kvar innan det var dags för en lång och vindlande utförsbacke ner mot kusten.De sista två milen avslutades med plattåkning.

Totalt blev det 15 mil och nästan 2600 höjdmeter. Jag kände mig stark hela dagen och vi var noga med att inte dra upp pulsen allt för högt då tanken hela tiden har varit att de första dagarna av resan ska ha mer av distanskaraktär., och inte slita för hårt. Det handlar om att vänja huvud, muskler och senor för längre och mer ihållande cykling, intensiteten kommer senare.

Framför allt var det positivt att min vad höll. En vad som jag efter gårdagen var mycket orolig för.Ja, jag fick tejpa med Kinesiotape, ha stödstrumpor och doppa benet i Voltaren,men det höll. Nu får vi se hur kroppen reagerar efter en natts sömn.








Efter tre dagar summerar vi nästan 45 mil och ca 16 timmarscykling. Vi får se hur morgondagen och kommande sex dagar ser ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar