lördag 18 juli 2015

En bild av den vecka som varit

Det har varit lite tunt med skrivande den senaste veckan. Vad har då hänt?

Bland annat har vi umgåtts med systrarna och deras barn under några dagar. Ena dagen på en "äventyrspark" och den andra dagen i min ena fars stuga. Sedan har mor och min andra far varit här på middag.
Sonen i "lianen"
Vi har också gjort lite annat smått och gott.

Ja, sedan har det blivit en del cykling.
En tisdagskväll utan regn - sensation
I tisdags var det Vännäs CK-träning och vi blev sex stycken från klubben och dessutom ett fint nyförvärv från Spårvägens cykelklubb, Pierre Kuster. Han var här hos svärföräldrarna och hade hört av David Lif att det var bra att träna med oss. En trevlig kille och duktig cyklist.

Vi tog en 80 km-runda och intensiteten var bitvis ganska så hög. För egen del kunde jag bara ligga först eller sist, då mina bromsar efter kraschen på SM var i stort sett obefintliga. Jag hade ingen lust med någon fler krasch i onödan. Alla var för dagen starka och det blev ett snitt på 36 km/h trots en hel del stigningar.

I Hössjöbacken som är ca 3,5 km lång bestämde jag mig för att prova benen en del. Pierre Kuster tog täten med Helmersson just bakom. Själv låg jag sist när det blev lucka framåt. Jag spurtade ikapp de två första och låg där en stund innan jag gjorde ett ryck och lade mig sedan på jämn hög intensitet och tryckte backen upp. Benen var kanske inte helt pigga, men de svarade bra.

Kan tillägga att innan den gemensamma träningen körde jag 20 km med tempocykeln vilket var första korta passet med den sedan SM. Det kändes ok.

På onsdagen cyklade jag till Sörmjöle (fars stuga) och när vi varit klart där för dagen cyklade jag hem. På torsdagen blev det ingen träning.
Paus på Café Kvarnen i Vindeln
I går var det åter dags för lite cykling. Vi blev fem stycken som cyklade till Vindeln för lite fika. Vinden var rejäl och det innebar 25 km motvind och sedan 20 km kantvind innan vi var framme. Efter lite gott fika tog vi vägen hem via Kassjö och Brännland vilket gjorde att vi kunde lägga till nästan 70 km och totalt landade rundan på närmare 12 mil. Hemvägen gick i medvind, och att trampa på i 45-50 km/h utan ansträngning är inte helt fel.

Teknisk paus på vägen tillbaka till Vännäs
Förutom Helmersson, Tjäder, Niklas och jag hade vi ett nyförvärv med oss, Mikael Müller. Som så många gånger tidigare när vi haft med oss cyklister som inte är väldigt vana vid långa turer, blev det rejält segt på slutet. Mikael kämpade dock berömvärt hela vägen hem. Nästa gång kommer han vara ännu starkare. För egen del passade det bra att det blev ett mycket lugnt pass då jag rullat ganska mycket sista tio dagarna, ca 560 km. Av dessa har jag också kört några tydliga intervallpass.

För övrigt kommer nu ordningen att bli återställd. Jag har hittat min kamera som varit försvunnen några veckor. Så från och med nästa inlägg lär det bli några riktiga bilder. På slutet har det antingen varit inlägg utan bilder eller bedrövliga bilder tagen med mobilen.

4 kommentarer:

  1. Har DU hittat din kamera...? ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är sant. Man ska inte ta credit för andras framgångar. Vette Katten vem som fann den...

      Radera
  2. Du kör ju inte heller så lite du! :-)
    Krut i benen också läser jag kul!
    Visst äre skönt med riktigt cykelväder någon gång?
    Vi får hoppas det håller i sig hela augusti också!!!
    Så vi får igen för den dåliga inledningen på sommaren.
    Jag är nu i efterhand glad att jag åkte på SM för där hade vi bästa
    vädret hittills! Cykla på¨!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har fått till lite träning här på slutet. I övrigt har problemen med kroppen gjort att det varit lite begränsat från maj o framåt.

      Ja, vädret har varit sådär kring Vännäs. Men under veckan nere där vi körde var det kanon. Nu ser det oroväckande ut de närmsta tio dagarna.

      Radera