måndag 24 augusti 2015

Snyggaste och snabbaste tempohojen!

I morgon bitti åker jag ned till Stockholm för ett antal dagars konferens. När denna avslutas på fredagen stannar jag kvar för att köra Sverigecupen lördag och söndag, vilken äger rum i Svanesund.

Jag hoppas på en fräsch kropp och bra form, vi får se hur det går med det.

Nu är i alla fall min tempohoj komplett. Två helt nya och snabba hjul. Bak sitter Zipp super 9 och fram Zipp 808.

Jag har också bytt sadel och samtidigt passat på att sänka positionen i fronten med ca 1,5 centimeter.

Den nya sadeln känns helt okej, men självklart påverkar den sittställningen, så ännu är jag inte helt komfortabel med den. Jag har alltså inte provat denna i skarpt maxläge, så vi får se hur det faller ut.

Jag kan i alla fall konstatera att nu har jag ingenting att skylla på när det gäller cykeln. Jag är övertygad om att den nu är riktigt snabb. Det enda som finns kvar att göra är att byta framklingan och då gå från 53 tänder till 54 eller 55, men det blir en förändring på marginalen.

Enligt min mening har jag i nu i alla fall snabbast och snyggast cykel. Nu är det bara den som trampar som behöver förändras. Det handlar om starkare och uthålligare ben och långsiktigt också kanske bli lite mer flexibel så en ännu aggressivare och mer aerodynamisk sittställning kan uppnås. Ja, till nästa år finns det också lite att göra vad gäller vikten. Vad gäller snygg finns det dock inte mycket att göra, utan där blir det snarast värre för varje år.

3 kommentarer:

  1. Ahh!
    Härligt Tomas verkligen kul att se dig å hojen så perfekt utrustade!!!
    Nästan så man får en tår i ögonvrån tempocyklist som man är ;-)
    Kan bara önska dig å hojen lycka till nu där nere!!
    Kör hårt å vinn så klart! :-)

    SvaraRadera
  2. Ser fin ut tycker jag, kanske lite låg sadel? Svårt att bedöma på bild dock...
    Jag har likadan hojj, bytte till "l-bend" pinnar istället för "z-bend". Det blev mina handleder glada för. Hela sittställningen blev mer avslappnad faktiskt.
    Ser lite ut som att dina handleder också är böjda mer än bekvämt, eller?
    Fullt ös!
    //Martin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, Martin jag har funderat en del kring sadelhöjd. Kanske blir det en höjning till nästa säsong, men som det varit nu har jag tappat effekt när sadeln höjts.

      Ja, det där med vilka pinnar man ska ha är inte lätt. Jag har inte provat I-bend och vet inte om det är bättre. Men det är helt klart möjligt. Det kanske också ger bättre kraft. Du har helt rätt att det inte är helt bekvämt som jag har det nu, men det fungerar för kortare tempolopp. Sedan om det är lika effektivt och om det leder till mindre träning på hojen? - ja kanske. Inte omöjligt att det blir ändring till nästa år. Så kanske har den "snyggaste" cykeln både högre sadel och andra pinnar!?

      Radera