måndag 5 oktober 2015

Redo!

Ja, då var jag redo för att köra igång den långa och rejäla träningen inför nästa sommar. En stor del kommer att ägnas inomhus i mitt cykelgarage. Det blir gärna så när du bor i norr och det är kallt och bistert. Sedan gillar jag inte kyla något vidare. Det gör inte mina luftrör heller.


Min trainer hade havererat, så därför bad jag för någon vecka om tips på vad jag skulle köpa. Slutligen landade det på en Cycleops Super Magneto Pro. Det kändes som den skulle kunna möta alla de krav jag har. Vi får se när jag hårdkört den några veckor om min teori stämmer. Jag har provkört den i kväll, och första intrycket var i alla fall bra. Mjukt, låg ljudvolym och bra motstånd. 

Snyggt och rent. Vi får se hur länge det håller sig så.

När jag väl handlade trainer blev det också en medföljande trainermatta. Min förra hade gått i molekyler av allt svett den tagit emot. Vi får se hur länge denna håller.
Allt klart för stordåd. Har jag tur blir det lite fin sport på TV:n så kan jag slå två flugor i en smäll. Det fungerar fint att titta på tv förutom i intervallerna, då brukar det bli lite suddigt.
Även hjulstödet fram att ergat ihop och därmed gjort sitt. Jag beställde nu ett hjulstöd med tre olika höjder för att kunna simulera olika scenarier.

Sedan blev det även en väska till trainern då planen är att kunna värma upp på denna trainer på sommaren tempolopp. Det borde funka kanon, då trainern var hyfsat lätt, inte är så stor och fungerar fint att fälla ihop.

Många cyklar blir det. Bredvid min ska vi ställa iordning Kattens cykel och trainer. Längre bort finns tempohojen som får vila en stund och uteracern som lutar mot väggen. Kanske blir det någon runda till. Längre bort har vi lite MTB-cyklar av olika slag. 

Innan jag satte igång och trampade flyttade jag min Stages Power Meter från min utomhusracer till cykeln som jag använder när jag kör trainer. Det gick på ca 10 minuter. Helt klart finns det fördelar med denna typ av effektmätare om den ska användas på flera cyklar.

Under träningspasset kunde jag styra träningen från min träningsdator och kunde då registrera puls, effekt och kadens. Det är vad jag behöver för att få till bra träning.


2 kommentarer:

  1. Det ska bli spännande att se hur du lägger upp träning och om du blir nöjd med CycleOps:en. Jag kör på en Tacx Booster, funkar bra men är inte "smart".
    Ska du köra VR16 förresten? Jag söker en sub 9 grupp, en sub 8 om jag tränar hårt i vinter och gör ngr investeringar ;) Har fått erbjudande från ngn Stockholmgrupp, men vill ju träna ihop också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inom kort kommer en plan för min träning.

      Ja, trainern är inte smart. Sedan hoppas jag att träningen blir smart.

      Det blir ingen Vätternrunda för mig 2016, utan jag satsar på andra och nya utmaningar.

      Radera