fredag 4 december 2015

Rekord i träningsmängd in i träningsdagboken på en dag

Så var det fredag.

Det har blivit lite tunt med inlägg. Har inte riktigt kunna prioritera att skriva. Det har varit mycket annat, men jag har tränat även om det inte är outat här på bloggen.

Det mest speciella denna vecka är att i går var det 19 år sedan jag och Katten blev ett par. Otroligt vad tiden går. Jag hoppas på många fler år.

Det var inte heller längre sedan Katten fyllde jämt, så i kväll är hon på baluns med sina arbetskamrater. Jag och Melvin är hemma, äter tacos, tittar på film och På Spåret.

Det har förutom mycket hemma och på jobbet ändå som jag skrev blivit lite träning. Då detta är en mellanvecka inför några hårda veckor som följer har jag hållit fast vid planen att 50 procent av träningen ligger kring 70% av maxpuls och resten enligt MAF-nivå (just under 80%).

Hittills har jag noterat 8 timmar i träningsdagboken sedan i måndags.

Den största grejen vad gäller träningen denna vecka är dock att jag nu fått in all min träning i samma träningsdagbok.

Jag har under åren loggat all min träning i Polar Pro Trainer 5. Detta har varit ett mycket bra program. Denna variant är inte webbaserad och har funnits i datorn. Nu sedan i våras när jag köpte ny cykeldator är det Polar Flow som gäller, kompletterad med exempelvis Golden Cheetah.

Det innebar att jag tills i går hade träning från april i en webbversion och 6 års tidigare träning i Pro Trainer. Nu har Polar slutligen löst en sync så att allt går att sammanföra på samma ställe. Det innebär att jag i natt förde jag över alla mina träningar till Polar Flow. Så mycket inmatad träning på så kort tid har det aldrig tidigare blivit.

Med alla träningar på samma ställe blir det lättare att analysera, jämföra och planera min träning. Även om det är så att vissa funktioner i Pro Trainer kan jag verkligen sakna. Det känns i alla fall bra att ha allt samlat.

Jag känner mig lite snuvig här i kväll, men hoppas det håller sig i schack och att jag kan trampa vidare i morgon.

1 kommentar:

  1. Skall försöka hitta dig på Flow och följa din träning :)

    SvaraRadera