tisdag 22 december 2015

Tävlingar 2016 - Datum för SM, NM och Veterancup klara

Som ni sett på bloggen har jag tre mål för säsongen. Det handlar om Sverigecupen/Veterancupen, SM och Nordiska mästerskapen. Här kan du läsa mer: Resultatmål och andra mål inför 2016.

Målet är att vara med i merparten av deltävlingarna i veterancupen för att om resultaten går rätt ha möjlighet att hävda mig relativt högt upp i totalcuperna. I somras gick det framför allt bra i tempot med en 4, 5 och 6 plats. Men självklart vill jag då försöka klättra ytterligare lite kommande säsong. På linjen gick det lite trögare med en 7:e plats som bästa resultat. Även här är målet att ta ett steg i min utveckling.

Sedan hoppas jag förbättra mina resultat på SM. Det lär inte bli särskilt svårt att i alla fall inte vara sämre på linjen än vid årets SM då det blev krasch i somras. Vad gäller tempot kan det bli tuffare att nå topp 10 vilket krävs för att lyckas bättre än denna sommar. Vad gäller Nordiska mästerskapen har jag i nuläget inget resultatmål, förutom målet att delta och göra mitt yttersta.

I går blev så programmet klart för Sverigecupen/Veterancupen och datum och ort för SM och NM verifierades också. Nu blir det till att lägga in loppen i min träningsplan och självklart också kolla på logistiken och övrigt praktiskt. Det är ju inte helt optimalt att bo här i norr, då det är långt och tidskrävande med transporter till många av loppen. Vi får se hur jag lyckas att få ihop pusslet.

Sedan kommer nästa utmaning som handlar om att träna på tillräckligt bra, hålla mig från skador och sjukdomar och hävda mig så bra på loppen som jag önskar. Ja, det är en hel del som kan gå fel innan jag skär mållinjen. Jag ska dock göra mitt bästa för att motverka detta.


SWE-Cup - Veteran


Veterancupen 2016 består av en tempocup, en linjecup samt en totalcup. 
Program 2016: (preliminärt då alla tävlingar inte är sanktionerade ännu)

23/4: Örestads tempo 
24/4:       Örestads linje
30/4: SMACK-tempot
1/5:  Hofvettempot
21/5:       Wänershof GP
22/5:       Wänershof Linje
3/6:   SMACK Arlanda Test Track Race
4/6:   Scaniatempot
5/6:       Falkenloppet
6/6:         Gärdet GP
2-3/7:      Gottne tempo och linje
29-31/7: SM, Halmstad (OBS! ingår ej i cupen)
6-7/8: NM Masters, Sunne (OBS! ingår ej i cupen)
20/8:       Värnamo tempo
21/8:       Värnamo linje
27/8: Svanesunds tempo
28/8        Svanesund linje                                                                          

Tempocupen
Den som har flest poäng från sina 5 bästa av de 7 tempoloppen vinner cupen. Vid lika poäng avgör bästa resultat på cupavslutningens tempolopp.
Linjecupen
Den som har flest poäng från sina 7 bästa av de 9 linjeloppen vinner cupen. Vid lika poäng avgör bästa resultat på cupavslutningens linjelopp.
Totalcupen
Den som har flest poäng från sina 12 bästa av de 16 tävlingarna vinner totalcupen. Vid lika poäng vinner den som har högst poäng totalt på båda loppen i cupavslutningen.
ÖVRIGT
Övrig information för veteraner (Lvg), såsom SM, NM, EM och VM hittar du under Landsväg (till vänster i huvudmenyn) och klicka sedan på Veteraner i menyn eller klicka på länken nedan:

Har du frågor kontaktar du någon av oss i Veteranrådet:
 

2 kommentarer:

  1. Ett tufft schema minst sagt men så är du målmedveten också Tomas!
    Hoppas du lyckas genomföra allt och får vara frisk.
    För egen del blir det mest troligt SM i Halmstad. Möjligen möjligen att jag kan köra något av det andra får se...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt klart tufft, och det krävs målmedvetenhet. Sedan är det inte så att jag räknar med att delta i alla tävlingar. Däremot så många att jag har något med totalen att göra, förutsatt att jag presterar några resultat.

      SM i Halmstad är i fokus. Jag hoppas vi båda når dit.

      Vore roligt om du dök upp även i Gottne. Dit är det ju inte så långt.

      Radera