onsdag 6 januari 2016

Gran Canaria - Brant klättring, bad, julkrubba och lite papegojor

Idag var familjeaktiviteter i fokus, så det blev endast en kortare träning. Det var dock cyklingen inledde dagen (efter frukost förstås).
Jag tog vägen från Sonnenland och mot Toblero och sedan upp i bergen efter GC 604. Jag har cyklat där en gång tidigare, men faktiskt förträngt hur pass brant det är på många håll. 
Det var korta stigningar innan det planade ut. Dock väldigt många och ofta mellan 9 och 18%. Det gjorde att klättringen fick karaktären av korta intervaller. 
Målet var inte att köra hårt, utan snarare lugnt – men med så kraftig lutning och relativt mycket kropp som skulle klättra krävdes det på många ställen mellan 350 och 400 watt. På några ställen ännu mer.
Hur som helst blev det 15 km nästan bara uppför och sedan samma väg tillbaka. Från att det brantade på klättrade jag 625 höjdmeter på 12 km, varav ca 2 km var utför.



För alla er som vill klättra och har benen för relativt branta klättringar kan jag verkligen rekommendera denna väg. 

Själva beläggningen är riktigt bra. Det är lite trafik och framför allt är det otroligt fin natur. Den enda nackdelen är att till slut kommer du fram till grusväg och behöver vända. 
I dag skulle jag köra ett kortare pass, och hade då ett antal kilometer kvar till gruset.
Efter avslutad träning som i dag blev 850 höjdmeter, ca 90 minuter och endast 31 kilometer blev det en snabb dusch innan vi alla åt lite i poolbaren.
Sedan tog vi hotellets badbuss ned till Maspalomas. 
Väl nere började vi med en tur efter havskanten. 
Senare tog vi en tur ut i öknen där framför allt sonen och Henning gillade att både klättra upp  och åka utför.
Därefter en hel del bad, främst för Melvin. Han ville aldrig gå upp. Till slut var det dock dax att bege sig.

Väl tillbaka på hotellet tog vi det lugnt ett tag. Åt lite mellanmål. Badade lite och sedan blev det kortspel.

Efter en trevlig middag tog vi en promenad till köpcentret i Tablero. Vi spatserade runt och hittade där tidernas största? julkrubba. Den var ca 10 meter lång och 2 meter djup. Dessutom väldigt välgjord.

Sedan var det dags för papegojshow som var riktigt bra. Den avslutades med att en papegoja satt på Melvins huvud. Det tyckte han var riktigt coolt.


I morgon ägnas förmiddagen åt badning med sonen, medan Katarina planerar för en cykelrunda. På eftermiddagen är det min och brors tur att ta en tur. 

6 kommentarer:

  1. 625hm på inte fullt 12 km??? Jisses amalia!
    Jag tar av vintermössan stum av beundran, ja vi har ju "bara" -25 grader här i Byn... Härliga bilder som vanligt Tomas. Avis jag näädå! ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt klart en spännande och fin väg. Femtio grader varmare här. Inte fel. Tackar! Förstår att du gillar och föredrar kylan...

      Radera
  2. 604:an har jag missat tror jag!
    Den går ju att ta ända förbi Chira, för att sen ansluta i 60:an.
    Är beläggningen bra hela vägen tro?
    //Martin

    SvaraRadera
    Svar
    1. De flesta brukar missa denna väg, eller inte vilja cykla den för att du behöver vända efter ca 17 km. Jag kan dock säga att den helt klart är värd en tur. Beläggningen är riktigt bra - tills gruset.

      Radera
  3. Hehe. Missade läsa att den slutar i grus... Sorry
    //M

    SvaraRadera
  4. Tablero...?
    Tänkte besöka området sista veckan i februari? Cyklar de flesta dagarna med free motion grupp!
    Tack för tipsen.

    SvaraRadera