torsdag 18 februari 2016

Ett recept på framgång

Det flesta skulle nog vilja ha facit. Ett recept på framgång. Till och med världseliten våndas och blir ibland osäkra på om den plan och den väg de går är den rätta och den bästa.

För egen del ökar alltid självförtroendet och övertygelsen om att den träning jag genomför är rätt, i samband när utvecklingen går framåt och känslan är god. Sedan behöver det bara ta emot ett tag och snabbt börjar jag fundera på vad jag gör fel och vad jag bör ändra. Som tur var har jag dock mycket rutin och kunskap kring träning, så oftast hittar jag tillbaka till lugnet. Då sätter jag mig ner och analyserar läget och ibland leder det till förändringar, men oftast på detaljnivå. De stora penseldragen ligger fast. Det gäller att våga tro på det jag gör.

Ikväll innan träningen fixade jag till lite "aftertrainfood", så det bara var att värma i mikron efter avslutad träning. Gott och bra. 2 ägg, 2 äggvitor, 0,5 dl proteinpulver med jordgubbssmak, 1 dl dinkelmjöl, lite salt, 0,5 dl mjölk och 10 gram smör. Allt stektes på låg värme i stekpanna och med locket på. 

När träningen var klar värmde jag upp min proteinpannkaka och dekorerade lite snyggt med jordgubbssylt. Gott!
Träningen då? Femton minuters uppvärmning och 45 minuters distansintensitet i slutet. Däremellan körde jag 60 minuter i MAF-intensitet. Det innebär för mig att försöka hålla mig på 141 i puls. Så blev det också och efter en timme landade snittwatten på 262 vilket var helt ok, men en bit från mina bästa resultat. Men det känns ändå som det går åt rätt håll. Totalt blev det alltså 120 minuter på cykeln i dag. 

Nu närmar sig helgen, och med den förhoppningsvis kvalitetstid både med familjen och på cykeln.

--------------------
Gå gärna in och gilla min nya sida, om du på ett lätt sätt vill följa det jag skriver om cykel och livet.  https://www.facebook.com/tomasastrom.cykelochlivet/?fref=ts

Så är du intresserad av vad jag skriver kring cykel, träning, träningslära, kost, och livet för en idrottande familjefar - gilla då min sida.

Dela gärna detta inlägg och/eller bjud in andra att gilla min sida (görs via min sida), om du tror att de kan vara intresserade av det jag skriver..

Under en övergångsperiod kommer jag i mina inlägg ha en länk till min nystartade sida, för att säkerställa att jag når alla er som vill följa mig i min träning, mitt tävlande och i mitt liv.

Jag kommer inom kort lägga om mitt upplägg för hur jag sprider blogginläggen, och vill du då hänga med - Gilla.

För er som redan gillat sidan eller inte tänker göra det, är det bara att välja att inte läsa slutklämmen på bloggen under ett tag framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar