tisdag 16 februari 2016

Gott och Blandat på dagens intervaller - och kanske vill du gilla?

Då var kvällens träningspass avklarat och nu är det dags för sen middag.

Hur det gick? Som gott och blandat. Både surt och sött. Både bra och dåligt.

Jag hade igår någon underlig förväntan och tanke att jag skulle maxa en tjuga i dag. Lite underligt tänkt när formen varit så ojämn på slutet och motivationen inte varit helt på topp. Men fortfarande nu på eftermiddagen trodde jag att det skulle bli en tjuga för att se vart jag ligger till.

Träningen började också med målet att trycka rejält efter 20 minuters uppvärmning. Så startade jag min tjuga och då jag var tvungen att ligga på 360 watt blev det till att ta i direkt. När jag cyklat fyra minuter var inte pulsen så fasligt hög, men benen började kännas en del och jag insåg att någon motivation för att pina mig 16 minuter till, det fanns inte i dag. Jag avbröt då och det blev en fyra på 360 watt.
Först gav jag upp, men sedan tänkte jag om. 
I detta läge kanske många hade gett upp för dagen. Men det som är bra är att jag oftast hittar sätt att vända något mindre bra till något konstruktivt och ändå få till en bra träning.

När det är motivationen som tryter brukar det vara lättare för mig att köra hyfsat hårt en kortare stund, och sedan få ta det lugnt innan jag trycker igen. Det är lättare att lura både huvud och kropp på det sättet.

Sagt och gjort. Jag bestämde mig för att börja med några ettor. Det handlade om 60 sekunder ganska så hårt och 30 sekunder medelhårt. Jag trampade på i 10 minuter med ca 370 watt i 60 sekunder och 310 watt i 30 sekunder vilket då landade på 350 watt under tio minuter.

Några minuter lugnt och sedan 4 minuter på 360 watt innan det blev lugn cykling igen.

Innan de sista tio minuterna som handlade om att trampa ur benen körde jag 7 stycken tvåminutersintervaller på ca 375 watt och en minut mellan varje som gick riktigt lugnt. Det blev totalt 20 minuter med vilan. Normaliserad snittwatt på 330 vilket var helt okej då jag bara rullade benen på ettorna.

Mot slutet var benen ganska så trötta och jag fick ihop upp emot 30 minuter med ganska så bra tryck i dag kombinerat med väldigt lugn cykling i de andra 75 minuterna.

Så sammantaget var det verkligen blandat detta. Jag hoppade av min tjuga och benen kändes ganska svaga. På intervallerna var känslan i benen sådär,  men ändå var det helt okej tryck. Nästan så att jag skulle säga att det var bra, då jag inte alls är i slag rent allmänt. Samtidigt skulle jag önska att jag snart fick tillbaka min formkänsla i kroppen. Både för självförtroendet och för att jag ska våga börja trycka rejält på passen. Det skulle också göra att motivationen åter ökade. Ni vet hur det är. Ju bättre det går, desto större motivation.

Men medan jag väntar på den stora motivationen, det goda formen och den fina känslan - kämpar jag på med träningen och väntar på det goda.

---------------------
I slutet av inläggen här på bloggen kommer jag under en övergångsperiod ha en länk till min nystartade sida på facebook som blir en form av länk till min blogg.

Detta för att ingen av er som önskar följa min blogg och annat jag skriver kring cykel och livet ska missa det. Jag kommer nämligen inom kort lägga om mitt upplägg för hur jag sprider blogginläggen, och vill du då vara uppdaterad, så GILLA gärna min facebooksida.

Här går du in och GILLAR: Så är du intresserad av vad jag skriver kring cykel, träning, träningslära, kost och livet för en idrottande familjefar - gilla då min sida.

Tror du det finns andra som skulle vara intresserad av min sida? Dela då detta inlägg och eller bjud in andra att gilla min sida (görs via min sida).

Här kommer länken som tar dig vidare till min nya sida: https://www.facebook.com/tomasastrom.cykelochlivet/?fref=ts

Vet du andra som kan vara intresserade dela gärna vidare. Allt för att vi tillsammans ska sprida positiva budskap kring cykel och livet.

För er som redan gillat sidan eller inte tänker göra det, är det bara att välja att inte läsa slutklämmen på bloggen under ett tag framöver.

2 kommentarer:

  1. Adaptera! Du gör ju helt rätt, när man känner att det man tänkt/planerat inte går att genomföra så skiftar man fokus så blir träningen ändå bra!
    Bra kört Tomas!

    SvaraRadera