måndag 21 mars 2016

Mallorca - Blir det någon cykling?

Idag är det två månader sedan det började gå troll i träningen och exakt en månad sedan jag senast genomförde ett träningspass där pulsen befann sig i pulszon 4 eller 5.

En stor del av mars har jag tvingats till fullständig vila, och de få pass jag genomfört har varit i form av grundträning.

Även Katten och Melvin har haft extremt mycket sjukdom under mars månad och inte heller Katten har tränat ordentligt på många veckor.

Om 10 dagar ska jag och Katten till Mallorca. Planen är att vi ska cykla tillsammans under fem dagar. Därefter åker Katten hem och en mängd cyklister från Vännäs CK och några från Team Norrbotten dyker upp för ytterligare en veckas cykling.

Alla bilderna är från fjolårets resa som hade samma upplägg. Bilder kan ju pigga upp!?

Jag hoppas verkligen att jag ska kunna cykla när jag är på plats. Det är också viktigt att Katten får må bättre, och att hon kan få cykla under sina dagar på ön.

Det finns åtta nivåer för hur kroppen kan kännas när jag är på Mallorca.

Jag kan cykla:
1.  inte alls.
2. del av dag och med mycket låg intensitet.
3. det jag vill, men med låg intensitet och en kropp som inte är som jag vill.
4. och kroppen känns okej. Men styrkan finns inte där.
5. och kroppen är tillräckligt stark för att hänga med cykelklubben när tempot dras upp/när vi genomför längre klättringar.
6. och jag känner mig stark.
7. och min nivå är där jag planerat att vara när jag lade upp min plan för försäsongen.
8. och har toppform.

Min ursprungliga plan var att ligga på nivå 7. I fjol var jag på nivå 8 och var som allra starkast i mitten av april. Det är förstås lite väl tidigt.

Vi kan konstatera att jag som de senaste två månaderna sett ut inte heller kommer kunna nå nivå 6 eller 7.

Om det vänder nu kanske jag som bäst kan nå nivå 5, men mest troligt kan jag som bäst nå nivå 4. Men då behöver allt gå åt rätt håll nu. Hur som helst önskar jag att Katten och jag allra minst uppnår nivå 3. Det vore verkligen tråkigt om vi hamnar på 2, eller i värsta fall 1.

Hade jag i dag landat på Mallorca hade jag legat på 2. Det skulle innebära lugn cykling, under kortare tid och där det inte är så kuperat. Jag rullade i går lugnt i två timmar och var efter passet lika påverkad som då jag kör ett träningspass på max, så visst är det långt till dit jag vill vara.

Men det är 10 dagar kvar, och kanske hinner kroppen börja kännas okej? Man kan ju tycka att 31 dagar med förkylning och en svag kropp borde räcka!?

I morse var min vilopuls "bara" förhöjd med 10 pulsslag till skillnad mot alla andra dagar den senaste månaden då det handlat om en vilopuls på mellan 15-30 extra slag. Kanske går det åt rätt håll? Jag vågar dock inte hoppas då det varit rejält med bakslag på slutet.

Sonen hade för övrigt åter ont i halsen på eftermiddagen och det blev ingen simträning.

Tanken på Mallorca och hur roligt det brukar vara kanske kan hjälpa mig att hamna rätt? Vi jobbar på det.

2 kommentarer:

  1. Lider med er! Det är svårt för dem som inte håller på med ambitiös konditionsträning att förstå hur psykiskt jobbig en förkylning kan vara. Krya på er! Ingen förkylning sitter i för alltid även om det kan kännas så ibland!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för förstående och upplyftande ord.

      Radera