lördag 28 maj 2016

Service, tempo och alla tränar

I tisdags blev det en rejäl genomkörare på vår träningstävling. Onsdag till fredag har jag sedan varit på konferens med min ledningsgrupp inom Barn- och utbildning. Vi har framför allt arbetat med coachning och ledarskap.

I och med att det blev lite träningsvila valde jag att passa på att lämna in racern på Team Sportia i Umeå. De är både snabba och har bra service och när jag hämtade racern hade den fått en allmän service och sedan var bromsvajrar och kedja utbytta, och styrlager fixat.

På onsdagen hade jag åkte med en av de andra ledarna och i går cyklade jag hem från Team Sportia. Det blev 40 km med en stor del i MAF-intensitet. Hemma vid 18.00 var det dags för middag.

I dag har jag och Katten varit ute med Melvin på hans cykelträning. Dagens runda blev 15 km med en snittfart på 20 km. Sedan "lurade" jag honom också till fyra spurter. Melvin sa att benen höll på gå sönder, så det var nog lite jobbigt. Dock inte för jobbigt, då han även ville cykla i morgon.

Efter vår runda var det dags för ett kort hår träningspass för Katten. Träningspasset jag gett henne innebar tre intervaller uppför Pengsjölia. Det innebär 2 km backintervall på minst 90% av maxpuls. Sedan fick hon avsluta med en all-out även det i backe.

Lite senare luftade jag tempohojen. Det var tight om tid, inför middagen så det blev bara 30 km. Drygt 20 km körde jag i MAF-intensitet. Känslan var god och i en puls på 140 var jag i närheten av 300 watt.

Snabbt hem och lite god middag.

I morgon blir det cykling med sonen och lite egen tempoträning. Då är planen att trycka på i ett antal intervaller. Katten kommer att cykla långt och lugnt med några andra tjejer.

Sonen har precis bakat kladdkaka som  en överraskning till mig, så nu blir det lite frossande samtidigt som vi tittar på Smartare än en femteklassare.

2 kommentarer:

  1. Det skulle va kul att få köra ett träningspass med dig. För att se och lära av en riktig cyklist!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hejsan
      Jag vet inte vem du är som skrivit, men om förutsättningarna är rätt är jag alltid öppen för att cykla med nya cyklister. Tack för det positiva omdömet!

      Radera