onsdag 27 juli 2016

SM i linje - Mycket som förvånar, och det blir nog ingen start

Det är en hel del som förvånar och förbryllar inför linjeloppet på SM nu på fredag. 

Det brukar alltid vara så att tempoloppet ligger dag ett och linjeloppet dag två då ett kortare tempolopp sliter mindre på kroppen. Nu är det tvärtom vilket gör att vi som tror vi har större chans på tempot tvekar att starta på linjeloppet.

Sedan var "alla" säkra på att linjeloppet skulle gå motsols och har utifrån detta planerat och laddat. Nu visar det sig att vi ska köra medsols, vilket vi fått veta utifrån en aktiv förfrågan. Information från arrangören saknas. 

För egen del passar upplägget klart sämre nu när det blev medsols. Istället för längre åkbackar och bredare vägar i slutet av varvet blev det tvärtom. Smalt och brant på slutet. 10 varv och totalt 120 km kan bli tufft.

En fördel var att varje klass skulle köra var för sig, vilket är fallet på SM. Nu visar det sig att det inte blir så utan vi är två klasser som startar samtidigt och vi blir då en bit över 100 cyklister. Inte min grej när vi blir för många. Det handlar då mer om mod än annat. 

Nu är dessutom vägen väldigt smal på minst halva varvet och på den andra halvan är vägen öppen för bilister från båda håll. Känns inte helt säkert.

Slutligen startar inte vår klass förrän 14.00 på fredagen, istället för vid nio på morgonen. Det gör att återhämtningstiden blir ännu kortare inför lördagens tempo.

Allt mer lutar åt en DNS för min del. Blir intressant att se hur många det blir som tänker i samma banor.

Jag tar ett slutligt beslut i kväll kring linjeloppet. Ska fundera medan vi vandrar runt på Ullared.

Först ska dock hunden in på hunddagis under några timmar. Här är det mycket stor kommers och hundar på kö. Lång väntan alltså. Inlägget har jag nu skrivit klart, men fortfarande verkar vi få vänta en bra stund till.

2 kommentarer:

  1. Strunta i linjeloppet och satsa på att ta medalj på tempoloppet i stället.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det lutar åt det, men det blir hur som svårt att ta medalj. Men självklart gör jag ett försök bara knopp, kropp och cykel vill vara med.

      Radera