lördag 27 augusti 2016

Sverigecupen i Svanesund - Min sämsta cykeldag på mycket, mycket länge!!

I helgen är jag nere i Svanesund för de sista två deltävlingarna i Sverigecupen. På lördag tempo och på söndag linjelopp.

I den totala cupen i tempo låg jag trea inför sista deltävlingen, bara två poäng från tvåan. Till ettan var avståndet för stort. Jag hade alltså en liten chans att knipa andraplatsen, även om jag visste den var minimal, då det bara är de fem bästa loppen som räknas och Patrik Boströms som låg tvåa hade en sjätteplats som sitt sista resultat. Det krävdes att han var bäst femma idag medan jag skulle bli sämst tvåa. Då banan inte passar mig, och Patrik i stort sett alltid är på pallen var chansen liten.

Men göra sitt bästa kan man ju alltid. Eller inte alltid, idag blev det inte så.

Av någon anledning var jag ute i senaste laget när jag åkte från campingen. Detta trots att tävlingarna började sent. Nästan ute på den större vägen inser jag att telefonen har i stort sett slut på batteri och jag har laddaren i stugan. Jag stannar och bestämmer mig för att vända. Det finns ingen bakom, och bara en bil på avstånd. Jag tittar också åt andra hållet och backar. Så ser jag att bilen som var en bit bort inte alls stannat utan kört in rakt bakom mig när jag backar. Bilarna touchar i varandra.

Surt värre! För det första vet jag att den som backar alltid är formellt skyldig, även om personen i den andra bilen kunnat stanna. För det andra insåg jag att det nu skulle ta tid att reda ut detta.

Skadorna på bilarna är små, men det lär kosta en hel del ändå, och jag blir nu ganska sen till tävlingen.

Väl på plats effektiviserar jag och packar ned allt jag behöver inför tävlingen i den ryggsäck jag brukar ha när jag cyklar till tävlingarna från där jag bor. Anledningen är att det är dåligt underlag fram till bilen och att jag vill undvika det, förutom att tjäna lite tid.

Jag ställer ryggsäcken vid vägkanten och rullar i väg lite för att känna att cykeln är ok efter transporten. När jag kommer tillbaka är ryggsäcken borta!! Muntert värre!

I ryggsäcken finns skoöverdrag, cykelglasögon, tempohandskar, svettband, all gel jag skulle ha, all sportdryck, liniment, flaskor, mm.

Förutom att min klädsel blir mindre aero, att jag inte får ladda upp som jag brukar med energi och förbereda mig med liniment mm så blir även detta dyrt. Med den fina ryggsäcken skulle jag gissa 3.000 kronor.

Det enda som var tur var att jag i sista stund hade plockat upp bilnyckel och telefon och lagt de i bakfickan på cykeljackan. Annars hade jag fått lifta hem!

Nu blev jag hur som helst ganska så uppgiven och irriterad så när jag väl startade var mitt racemode inget vidare. Jag saknade helt enkelt vinnarkänslan. Den som gör att du kör på även när du är riktigt trött.

När så banan dessutom inte passar mig med mycket stigning, tekniska avsnitt, skarpa kurvor mm - är det på något sätt kört på förhand. Jag inser ganska snabbt att någon placering i topp blir det inte i dag och jag resignerar. Jag kör mig knappt trött. Tar bara i lite lagom...

Det blir mitt klart sämsta lopp för året. Jag lyckas inte ens få upp pulsen där den ska vara. Snittwatten på de drygt 28 minuter de 20 km tar är lägre än vad jag brukar klara under en timme. Skitdåligt helt enkelt.

Jag rullar in på en femte plats ca 10 sekunder från pallen. Jämför jag med min tid från i fjol är jag ca en minut snabbare. I de övriga lopp där jag kört både i år och i fjol har det skiljt mellan 1,5 och 2 minuter. Så 30 sekunder snabbare borde jag i alla fall kunnat, men idag gick det inte.

Så krock, stöld, dålig cykling, dålig placering och irritation. Ingen vidare dag faktiskt.

Detta har dock inget med att  David Scott vinner totalen och Patrik Boström blir tvåa. Ser vi över säsongen har de varit klart bäst och jag gratulerar er till framgången.

Nu hoppas jag att det blir roligare cykling i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar