tisdag 6 september 2016

Gemensamt tempotest - Bra resultat

I kväll var det åter dags för lite cykling efter gårdagens vilodag. Till kvällens VCK-träning blev vi bara fyra men starka cyklister som dök upp.

Vi hade för dagen bestämt oss för att cykla en bit bortanför Hällfors mot den sträcka där vi tidigare gjort tempotest. Det är en sträcka på ca 10.6 km med vänd efter halva vägen. Det är en riktigt bra sträcka då asfalten är bra, det är nästan bilfritt och det är lagom kuperat. Totalt blir det ca 60 höjdmeter.

När vi kom fram blev det dock en liten negativ överraskning då början av sträckan var uppgrävd och bestod av grus. Sedan längre fram var det också byggnadsområde men det fungerade bra att cykla.

Vi var tvungna att starta efter gruset. Det blev då 500 meter kortare sträcka än planerat. För att kunna jämföra med tidigare resultat tog vi då totaltiden och snittfarten för detta. Sedan lade vi på tiden för de sista femhundra meterna om vi hållit samma fart som snittet för rundan. Då det som försvann var väldigt lättåkt var vi därför säkra på att den tid vi fick i dag var minst så bra, troligen lite bättre.

Själv gick jag i dag ut ganska så hårt och positivt nog höll jag intensiteten hela vägen. Sist vi körde detta med en linjehoj var i juni 2014. Då cyklade vi två gånger med en paus i mitten. I dag körde vi bara en gång, men med andra intervaller efteråt.

2014 körde jag på 16.22 respektive 16.32. Jag hoppades och trodde att det skulle bli ett bättre resultat denna gång, och det blev det. Idag rullade jag på motsvarande 15.49 när jag lagt till tid för de sista femhundra meterna. Den faktiska tiden landade på ganska exakt 15 minuter. Med andra ord blev det en beräknad förbättring på ungefär 33 sekunder eller ca 4,5% bättre. Det är jag nöjd med och det blir en bra utgångspunkt att jämföra med hur fort jag kan cykla efter den kommande försäsongen.

Min snittpuls på intervallen landade idag på 90% av maxpuls, vilket visade att det skulle funnits lite mer om det var tävling. Samtidigt höll jag i snitt 397 watt under 15 minuter, vilket jag tycker var bra.

Jag är alltså klart starkare nu än 2014. Nu visste jag nog det, men det är alltid intressant att jämföra.

Mats Svanefjord rullade inte 2014, men med tiden 18.22 noterade han en bra tid som var snabbare än flera tider för 2014. Christofer Svanefjord var rejält mycket snabbare denna gång. Han kapade tiden med över 90 sekunder och landade på 17.06. Starkt.

Störst förbättring har dock Christer Tjäder gjort. Han noterades för 17.42 som var nästan två minuter snabbare än 2014. Det ger en förbättring på över 9%. Imponerande.

Nu har vi alla en utgångspunkt inför kommande tester våren 2017. Det blev också rent allmänt en bra och givande träning med en längre intervall och sedan några kortare intervaller och totalt 44 km cykling. En trevlig cykelkväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar