måndag 12 september 2016

Sällskap värmer bättre än kläder

I kväll var planen att cykla tills cykeldatorn skulle visa att jag förbrukat 2000 kalorier.

Jag kom iväg en stund före 18 och rullade först ett varv runt Västeråsrundan innan jag tog sikte mot Rödåsel. Först via Vännäsby och sedan vidare. Men väl i Vännäsby tänkte jag om och cyklade mot Brån.

Jag insåg att jag behövde cykla en bra bit mer än två timmar om mitt mål på 2000 kalorier skulle hålla. Jag insåg också att det var till och med kallare än vad jag trott när jag åkte ut. Nästan framme i Överboda bestämde jag mig för att vända hem och ta på mig mer kläder.

Jag vände och ökade också intensiteten då jag insåg att med det låga tempot jag hållit skulle det både bli allt för kallt och det skulle ta en herrans tid innan jag nått mitt mål för kvällen.

Sagt och gjort, bra fart hemåt. Så möter jag en cyklist och ser att det är Tjäder. Vi hälsar och jag cyklar vidare en bit. Men så bestämmer jag mig för att vända. Trevligt sällskap borde värma mer än fler klädesplagg.

Jag trampar för att hinna se om Tjäder kör mot Överboda eller Hössjö. Tjäder tar höger uppför Rödtjärnsberget. Han har bra fart uppför och sedan utför, så det tar ett bra tag innan jag är ikapp.

Därefter cyklar vi bredvid varandra hela Hössjörundan på 50 km och snackar.

När jag följt honom hela vägen tillbaka hem efter rundan börjar det bli riktigt mörkt. Detta trots att klockan bara är drygt åtta på kvällen. Jag snabbar mig hemåt och tar det extra lugnt där det kan vara bilar.

Jag får också ge upp mitt mål om 2000 kalorier. Det är ju dumt att riskera att bli överkörd bara för detta. Det landar istället på 1937 kalorier efter 2 timmar 22 minuter och 22 sekunders cykling. Ja, det blev faktiskt så, och då hade jag inte ens tajmat det, utan såg det efter träningen.

Det blev en trevlig cykling med bra sällskap. Det blev också rejält kylslaget innan slutet, ca 8 grader. Mörkt blev det också. Det är bara att inse att inom någon vecka kommer det vara omöjligt att cykla efter jobbet utan rejäla lampor.

Redan i morgon kväll är dock planen att åter utmana kyla och mörker. Kan nog bli trevligt.



3 kommentarer:

  1. Visst mörknar det fort! Jag kollade ut vid 19-snåret det såg helt ok ut. Hann tänka man skulle ha kört en timme till nu på kvällen bara. När jag kollade ut strax före 20.00 så var det skymning rent av mörkt! Trist!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo,du. Om det är ljust dygnet om i Norrland på sommaren så kan man inte säga att vi drar några vinster höst, vinter och vår. Surt att det är svårt med träning på vardagar redan i september. Men det är som det är.

      Radera
  2. Exakt så! Något måste vi ge igen för allt det fina vi har ju ;-)

    SvaraRadera