tisdag 13 december 2016

63 minuter med intervaller - Är nog tillbaka

Jag är så nöjd att knät nu känns bättre, och jag hoppas det håller i sig.

Jag har utifrån min träningsplanering för försäsongen ännu inte kört igång med de riktigt tuffa intervallerna. Istället försöker jag ligga med hög kadens, gärna hög puls, men inte allt för höga watt.

Idag hade jag en plan om att köra lite tröskelintervaller. 30 minuters uppvärmning för att säkerställa att framför allt knä och insidan av vänstra låret var varma. Sedan var det dags för en timme där intervallerna skulle ligga på ca 100 i kadens och en insats på mellan 325 och 330 watt. Vilan däremellan kring 200 watt.
Blev några trösklar
Först 4 fyror med två minuters vila. Sedan direkt en 14 minutersintervall följt av 4 lugna minuter, därefter avslutade jag med två 9 minutersintervaller med 3 minuter lugnt mellan. Det blev alltså totalt 63 minuter där 48 minuter hade ett snitt på 328 watt och 15 lugna minuter.

Jag avslutade sedan med 40 lugna minuter på ca 200 watt.

Totalt skriver vi in 132 minuters cykling. Det kändes helt klart bra idag och det känns också positivt att jag börjar ha så pass hög kapacitet att jag på intervallerna inte får ett högre snitt än 83% på nästan 330 watt. Jo, jag vet att pulsen var väl låg för att köra tröskel, men jag var kanske lite slö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar