söndag 18 december 2016

Jag fastnade i 7 timmar och 7 minuter

Katten är fortsatt sjuk och inte bättre på något sätt. Inte roligt alls för henne.

Jag gissar också att influensan hon har och som Melvin redan haft kryper allt närmare min kropp. Det verkar inte vara en särskilt trevlig kompis. Feber, ont i kroppen, rossel och allmänt utslagen. Ja, sedan träningshaveri förstås.

Vi får se hur länge jag klarar mig.

Hittills har jag haft en bra träningshöst med mycket träning, bra kvalité och en god fysisk utveckling. De sista veckorna har det som jag skrivit dock varit lite tunnare utifrån att mitt ena ben inte riktigt velat vara med mig och dessutom har jag haft 4 dagars träningsuppehåll på grund av en vanlig förkylning.

Då det i går gick riktigt fint med träningen, utan smärtor i benet och ingen förkylningskänsla körde jag relativt hårt och länge. Det var helt klart så att benen blev lite sega, vilket kändes i går kväll.

Idag var jag fortfarande frisk och jag hoppades att även benet skulle vilja vara med. Därför såg jag till att stretcha ordentligt innan träningen.

I och med att jag var lite sliten från i går och hoppas på att vara frisk för att köra intervaller i morgon var dagens träning inriktad på distansintensitet. Träningens längd skulle avgöras av hur kroppen och särskilt benet kändes. Sedan är alltid faktorn med som handlar om att jag inte har hur mycket tid som helst.

Jag rullade igång vid 14.30 och planerade för en mysig stund på hojen framför tv:n som jag har i garaget. Först skidskytte och sedan stafetterna i längdåkning. Planen var ca 230 watt och max 70% av maxpuls. Att pulsen blev så pass hög trots endast 230 watt berodde delvis på att 100 i kadens var utgångspunkten.

Jag konstaterade snabbt att benet/knäet kändes bra idag också.

Ja, sedan hände inte mycket förrän jag cyklat i 1 timme och 45 minuter. Då var det dags att ta ca 40 minuters paus för att göra middag till sjuklingen och till Melvin som var på väg hem från ett födelsedagskalas. Jag fixade middagen, och gjorde även en portion till mig som jag ställde i kylen. Den skulle komma väl till pass efter avslutad träning.

När övriga familjen ätit bar det åter av mot garaget och fortsatt träning med samma upplägg som tidigare.

Nu blev det På Spåret och lite annat innan jag i benen började känna att det var tillräckligt för idag. Sedan började också klockan bli mycket.

Totalt räknar jag in 3 timmar och 45 minuter som landade helt enligt plan både vad gäller puls, watt och kadens.

Trots ett lugnt rullande känns det faktiskt lite i benen. Men det kanske inte är så underligt då det enligt min uppfattning tar på lite mer när du kör trainer i relation till utecykling. Sedan räknar jag in 7 timmar och 7 minuter på två dagars träning, och det är ju en del och i går gick det lite hårdare. Trots så mycket trampande kom jag inte en centimeter på hela helgen. Inte lätt när du fastnar i garaget.

Det var inte medvetet, men roligt nog hade jag också tränat klart 7 minuter över 7.

Efter träningen städade jag upp i köket, värmde maten och sedan har jag sett en film med sonen. Efter att sonen och Katten gått i säng har jag ägnat tiden åt arbete inför arbetsveckan som kommer.

Nu hoppas jag att influensan håller sig borta även i morgon och att kroppen i övrigt känns bra. Då blir det nog lite hårdare cykling på kvällen.

1 kommentar:

  1. Det om något var ett styrkebesked som heter duga Tomas över 7 timmar på två dagar. Chapeau!!!

    SvaraRadera