torsdag 29 december 2016

Några spurter på låg och hög kadens

Efter tisdagens mastodontpass  var det inte läge för något liknande i går eftermiddag. Ja, som du ser ligger jag återigen en dag efter med mina inlägg. Det jag skriver om hände alltså i går.

Jag skulle dock träna och målet för dagen var ca 2 timmar med distansintensitet, kryddat med några specialintervaller som skulle förläggas efter ca en timme.

När jag rullade igång var jag förvånad att benen inte kändes tröttare med tanke på att mitt 255 minuter långa och bitvis tuffa pass från dagen innan som avslutats bara ca 14 timmar tidigare.

Hur som rullade jag på kring 225 watt och det kändes inte särskilt betungande. När klockan visade att jag trampat i en timme var det så dags för intervallerna.

Först fem stycken spurter på högsta växeln från i stort sett stillastående pedaler. Den totala arbetsinsatsen skulle bara ligga på ca 10 sekunder. Med andra ord, mata igång stående med vad som går. Mellan varje intervall 110 sekunders trampande i distansintensitet. Varje intervall landade på en bit över 1000 watt och förhoppningsvis retade det musklerna en hel del att trycka igång från nästan stillastående.
Ja, det såg inte riktigt ut så här och syftet var ett annat. Men ändå.

När de fem intervallerna var avklarade var det dags för fem nya intervaller. Samma upplägg förutom att jag nu körde på mycket lättare växlar vilket innebar att det blev en spurt med väldigt hög kadens till skillnad från förra spurten som var med låg kadens.

Fyra stycken spurter med ca 900 watt och mellan 152 och 154 i kadens. Sedan en sista spurt på 20 sekunder med i snitt 142 i kadens.

Två minuters lugn cykling och sedan en fyra minuter lång styrkeintervall med ca 60 i kadens och 330 watt.

Ja, då var intervallerna avslutade. 5 stycken korta spurter på hög växel från nästan stillastående, 4 korta spurter med hög kadens och en lite längre spurt och slutligen en fyra på låg kadens.

Nu var det bara 35 minuter kvar med distansintensitet innan det var slut för dagen.

Bara några dagar kvar av 2016 och några få cykelpass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar