måndag 26 december 2016

Snart slut på ett bra år, skit i kroppen och lång distans

Ja, då var julen över för denna gång. En trevlig och bra helg, tycker jag.

Vad gäller träningen har jag fått planera om lite de senaste och närmsta dagarna. Överallt runt mig finns sjukdomar. Magsjuka, influensa och vanlig förkylning flyger som fladermöss och jag duckar och hukar bäst jag kan.

Som det är nu har jag klarat mig från de värsta attackerna, men visst har mössen gett mig skrapsår. Det innebär att jag känner att kroppen är tillräckligt fräsch för att kunna träna, men den svarar inte alls för hårdkörning. Så då är det bara att tänka om. Jag har därför strukit de tuffa passen jag inplanerat denna julhelg och istället har jag cyklat kort och lugnt i två dagar för i dag cykla lite längre men fortsatt lugnt.

Jag provade att trycka på lite idag, men det var inte läge. Det blev istället ett lugnt distanspass på 3 timmar och 10 minuter med jämn intensitet. 70% av maxpuls, ca 100 i kadens och ca 230 watt.

Ja, då får vi se hur det känns i kroppen i morgon. Det får avgöra om det blir cykling och vad det blir. Förhoppningsvis är jag snart åter till ordinarie träningsplanering.

Nu är det också bara några dagar kvar tills året ska summeras. Redan nu vet jag att 2016 blev det år jag hittills tränat mest och bäst. Dessutom var tävlingarna väldigt framgångsrika. Nu avslutar vi det här året, och sedan får vi se om 2017 också kan bli ett bra år.

4 kommentarer:

  1. Hoppas du fortsatt klarar dig från alla fladdermöss Tomas ;-)
    Ja nu äre inte många dar kvar av detta år, träningsmässigt för min del är jag 3 månader in på mitt nya träningsår. Men det är en helt annan femma det. Lycka till med ditt nya träningsår!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, de jagar ivrigt...

      Dags att öka för mig då. Jobbigt att köra in tre månader..

      Skämt åsido. Jag kör två avstämningar en precis som du där året börjar 1 oktober och en på helår.

      Tack! Lycka till själv med vårens träning.

      Radera
  2. Ja jag gör väl också egentligen det, håller koll på årstotalen alltså... Fast säg det inte åt någon, ssssshhhh! ;-)

    SvaraRadera