onsdag 18 januari 2017

Gran Canaria - cykelhaveri, rekord och änglabarn

Idag var det uppstigning innan det var morgon, 04.00.

Det var tufft, men det positiva var att jag skulle landa på ön tillräckligt tidigt för att hinna rulla lite kort redan första dagen.

Jag och Fredrik Eriksson från Strängnäs hade tänkt hinna rulla ut tillsammans vid 16.30.

Resan gick fint, förutom att jag var lite trött. Jag gick in på hotellet 16.05, och skulle behöva lämna hotellet 16.20 för att hinna till vår samlingsplats.

Incheckningen gick dock fort och jag hastade upp på rummet.

Skulle nu packa upp det jag behövde, packa upp och sätta ihop cykeln, handla vatten, och byta om på totalt 13 minuter.

När jag tog fram cykeln var det riktigt drygt, då den var skadad. Jag har aldrig skruvat loss växeln när jag rest med cykeln, och det ska inte behövas med min cykelväska. Nu hade dock växelörat gått av så växeln hängde lös och sladden till elväxlarna hade ryckts ur. Första skadan på alla mina resor. 

Jag brukar försöka ha ett växelöra med, då det är ramspecifikt och det går inte lösa på plats. Jag lade växelörat för 5-6 resor sedan och jag trodde det nog fortfarande var med. Frågan var bara var? Jag fick kasta ut hälften av mina grejor innan det blev vinst. 

Så skulle det trasiga växelörat av. Jag provade de två insexnyckelsatser jag hade. Ingen passade. Trodde jag hade en tredje. Kastade ut resten av grejerna. Vinst igen - hittad och den passade.

Sedan gällde det att skruva loss det trasiga, sätta dit ett nytt på rätt sätt och sedan hoppas att det fungerade. Det gällde även växlingen. Jag hade aldrig tidigare bytt växelöra eller fixat elväxlarna. Jag visste också att skulle det inte fungera var jag utan cykel och behövde då hitta en hyrcyklel. På något sätt fick jag dock till det och allt fungerade.

Jag lämnade hotellet 16.35, då hade jag alltså gjort allt ovanstående och bytt växelöra på totalt 28 minuter. Ganska nöjd med min snabbhet och med mekanikern😊. Större bedrift än vad jag brukar uppnå på cykeln. Rekordsnabbt, i alla fall för mig.

Johan Nordlund kom med som en bonus på cyklingen, så vi blev tre som rullade 1.5 timme och hade trevliga snack.

Sedan mat. Ingen hit idag, hoppas hotellet presterar bättre de andra dagarna. 

I kväll var det änglabarnsdagen för alla barn som lämnat oss för tidigt. Tanken är att alla tänder ljus eller liknande för sina och andras barn. Hör på GC var det lite svårt med ljus, så jag fotade en upplyst plats på hotellet. Min älskade Tova finns i mina tankar. Om två månader skulle du fyllt 16.  Känslosam så här på kvällen i min ensamhet.

Jag ska nu fixa lite av bombnedslaget i rummet, men framför allt förbereda inför morgondagens cykling.

I morgon åker Fredrik hem, men jag har tur och får sällskap med Johan från Team Norrbotten😊. Återkommer med en rapport. Förhoppningsvis utan missöden.

4 kommentarer:

  1. Då måste de ha varit väldigt vårdslösa med hojen med tanke på att du dessutom har ett skydd för bakväxeln...
    Jag hoppas resten av äventyret går som det var tänkt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Exakt. Kanske kast med stor cykelväska.....

      Tack. Hoppas på det.

      Tomas

      Radera
  2. Kul att ses i moganbacken idag :)

    SvaraRadera
  3. Kul Ingrid. Så du är också här och rullar. Mötte jag dig uppför eller utför och vad hade du för cykeldräkt?

    SvaraRadera