lördag 20 maj 2017

Race på SM-banan i tempo - Bedrövlig känsla

I morse blev det uppstigning väldigt tidigt då det väntade tempocykling på de kommande SM-banorna.

Gottne som arrangerar SM hade bjudit in till träningstävlingar nu i helgen. Idag tempo, och i morgon linjelopp.

Vi skulle starta vid 10.30 och det var nästan 14 mil att köra. Ja, sedan skulle jag hinna äta, byta om och förbereda mig. Därför ringde klockan tidigt.

Vi blev sju cyklister i dag som ville reka banan inför SM. I morgon på linjebanan väntas klart fler.


Det kändes inte toppen på uppvärmningen, men det skulle bli värre.

Banan då? Jo, den visade sig som befarat vara alldeles för kuperad för mitt eget bästa. Bra dock att den inte var teknisk. Men en bana som hela tiden går uppför eller utför är inte optimal för mig. Riktigt bra dock att få testa banan i fart.
Hur det gick i dag? Ja, riktigt dåligt faktiskt. Jag började hyfsat första 10 första minuterna, men redan då kändes det tungt. Pulsen steg alldeles för mycket och för snabbt och den allmänna känslan var inte vad den borde.

Ja, sedan blev det faktiskt riktigt dåligt. Det fanns inget tryck i benen,  och samtidigt var pulsen hög och benen brann. 

Efter ca 7-8 km började jag bli uppgiven, och när jag kom in i den längsta klättringen innan vändningen hade det mentala helt gett upp.

Detta blev ingen boost för självförtroendet precis. Drygt 31 km på en tuff bana och en dålig känsla rakt igenom. Lika hög puls eller högre än vad jag brukar ha, men en avsaknad av drygt 40 watt. Sista 30 minuterna var det ännu lägre. 

Jag förstår inte egentligen vad som hände. På alla mina tempotävlingar genom åren har jag aldrig haft så här låg effekt eller denna kraftlöshet.

Det är klart att det är svårt att ta ut det sista när det inte är tävling, men detta var så väldigt mycket sämre, så jag kan inte skylla på det.

Jag vet inte om det åter är så att jag är på väg att bli sjuk eller fått en nya allergireaktion!? En bidragande orsak till den dåliga insatsen kan också förstås bero på att det varit en rejält hektisk vecka och väldigt lite sömn. Eller så är det helt enkelt bara ett rejält formtapp som nu gett sig tillkänna efter all utebliven träning sista månaderna? Nu krävs helt klart en rejäl analys för att bestämma vilka åtgärder som kan bli aktuella. 

Ska jag ha något som helst att hämta på SM behöver jag absolut toppform i slutet av juni, då motståndet är väldigt tufft och banan inte riktigt passar. Det innebär att jag behöver vara minst 1,5 minut snabbare än i dag och då krävs en effekt som är ljusår från där den var idag. Lätt lär det inte bli.

Det har då varit trevligare nu på eftermiddagen med familjetid, lite grillning och sedan har vi sett på Harry Potter.


Det har inte känts optimalt i kroppen sedan jag kom hem efter dagens insats. Jag har därför ännu inte bestämt om jag åker ned på träningstävlingen i morgon. Det vore perfekt att prova även linjebanan i full fart tillsammans med andra, men samtidigt ger det ju inte mycket om inte kroppen är med. 

Vi får se hur det blir.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar