fredag 21 juli 2017

Semesterresan började i tårar

Igår satte vi oss i bilen med vårt lilla snigelskal där bak. Dags för semester.

Semestern blev dock kort, redan efter 10 km var det dags att åka hem. 

Väl hemma bestämde vi oss för en ny semester. Denna gång med kuddar och framför allt med passen som behövs för att komma in i Danmark.

Nytt försök. Nu gick det bättre.

Vi brukar lyssna på Sommar i P1 när vi åker på semester. Vi har därför laddat hem de sommarpratare som verkar mest intressanta.

Klockan 13 blev det dock så att vi lyssnade live. 

Tommy Ivarsson berättade om sitt liv och hur ett av deras barn blev allvarligt sjuk. De kämpade i 9 år innan kampen tog slut, och deras älskade barn dog. 

Ett väldigt bra program och otroligt många igenkänningsfaktorer hur det varit och är för oss.

Det blev många tårar och jag höll på att brinna upp. Hela kroppen hettar av denna typ av känslor och samtidigt gassade solen. Blev som ett träningspass utan att träna.
Ska du lyssna på bara en sommarpratare välj Tommy Ivarsson. Jag tror att alla kan få många givande tankar och reflektioner kring livet och döden. 


Det blev många timmar i bil, men allt flöt mycket bra. Vid tio var vi nöjda för dagen och stannade på en fin rastplats just söder om Mariestad.

Igår gick så färden vidare mot Borås där vi ska vara en vecka.

Incheckning på campingen. Fixande av förtält mm och sedan Tour de France på tv. Riktigt tur att 4:an sände i går, då kanalutbudet är begränsat i husvagnen.

Kvällen ägnades åt sommartorsdag i Borås centrum. 

Alla affärer var öppna, lokal underhållning, dans och senare FO&O. Längst fram var de väldigt taggade. Längst bak var vi inte fullt så på. Fem falsksånger senare åkte vi tillbaka till campingen.

I går var vädret fantastiskt, men idag har det ordnat upp sig. Regn!  

Ska mest vara dåligt i en vecka. Verkar svårt att få till bra väder denna sommar.

Idag var planen att få till inställningarna på tempohojen så den både skonar ryggen, att positionen är aerodynamisk, att jag får kraft i pedalerna och att den klarar UCI:s krav. Sedan skulle vi alla tre ut  och cykla racer tillsammans.

Vi får se om regnet sätter stopp eller om det klarnar upp. Redan två vilodagar i rad. Vore inte bra med en tredje, med tanke på Nordiska Mästerskapen nästa lördag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar