söndag 6 augusti 2017

Uttagen till VM i Frankrike, och nu är det klart!

Som jag tidigare skrivit har jag blivit uttagen till VM i Frankrike i slutet av denna månad. Beskedet kom ganska sent, och det har varit osäkert om/hur jag skulle kunna lösa det praktiska.

Ett VM är ju inget du vill missa, och du vet ju inte om det blir någon fler chans, så jag har verkligen velat hitta en lösning. Det har nu lyckats, även om inte alla delar är klara. Jag återkommer med detta i ett kommande inlägg.

Jag planerar nu alltså för två VM-starter. Den 24 augusti är det tempolopp och den 27 augusti är det linjelopp. Skoj!
För att kunna anmäla sig behövde jag verifiera att jag har en licens, att jag får tävla utomlands och sedan behövdes ett intyg från en läkare om att jag var tillräckligt frisk för att tävla. Alla dessa delar är lösta och förhoppningsvis kommer jag att stå på start med bra form i slutet av månaden.

Under året har det hittills genomförts 19 VM-kvaltävlingar i olika länder i världen och i alla världsdelar utom Afrika. En kvaltävling Danmark är kvar innan deltagarantalet för VM 2017 kan spikas.

Det känns verkligen spännande och utmanande att mäta sig mot de bästa i världen. På linjeloppet är det i nuläget klart med ca 260 deltagare från närmare 40 olika länder och alla världsdelar är representerade. Innan det är klart lär vi hamna på ca 300 deltagare. Det blir intressant med så många i en gemensam start.

I tempoloppet är det något färre deltagare, men konkurrensen lär inte vara lägre.

Jag ska nu göra mitt yttersta för att vara i bra slag när det är dags.

I planen stod det träningsvila i dag. Så istället för att trampa på har jag varit med Katten och Melvin på Noliamässan. Det blev ovanligt många inköp och sedan en hel del tittande på ett nytt fordon som kanske kan bli verklighet till nästa säsong.

I morgon hoppas jag benen är pigga då det åter är dags för lite intervaller på tempohojen.


6 kommentarer:

  1. Vackert Tomas!
    Önskar dig ett stort lycka till kompis!

    SvaraRadera
  2. Hej! Kul att läsa att du får åka, men jag måste fråga hur du blev uttagen? Är det förbundet eller kvalade du in på ett Granfondo? Körde själv ett av kvalloppen i Slovenien, men kvalade inte in.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. Tråkigt att du missade. Jag har inte kört något kvallopp. Jag har blivit uttagen av förbundet baserat på resultat i Sverigecupen och Mästerskap.

      Radera
    2. Intressant, hade ingen aning om att förbundet hade någon input på det här. Hoppas det går vägen för dig!

      Radera
    3. Ja, vad jag förstår har de totalt 5 platser att fördela fritt mellan olika klasser. Jag har haft fina resultat, men hade ingen aning om det skulle räcka för en plats.

      Radera