onsdag 11 oktober 2017

Då var säsongen 2018 igång

Ja, då är det kanske dags att dra igång lite lätt?!

Tidigare år har jag unnat mig 2-3 veckor av lugnare träning innan nästa försäsong startar. Detta år har den perioden förlängts till 5-6 veckor.

Men i och med att dessa veckor nu gått är det läge att dra igång benen. Ben som känts mindre bra varje träningspass nu under flera veckor. Inte så underligt dock. Mindre mängd träning, fler vilodagar och lugnare cykling när du tränar. Ja, då är kroppen inte redo då du under en kort tid trycker på lite extra. Den säger helt enkelt halt fortare än vanligt. Dessutom går hjärnan med på det. Övriga delar av året brukar hjärnan kunna berätta för benen att du är pigg, nu skärper du till dig och trampar hårdare och bättre.

För att chocka kroppen bestämde jag mig i går kväll för att dra till med ett första långt distanspass på trainern. Uppsnacket inför fotbollsmatchen och själva matchen. Sedan skulle jag få stiga av.

Ja, nog kändes det lite i benen innan jag var klar, men största chocken fick rumpan av att sitta statiskt med relativt lågt tryck i benen under 165 minuter.

I själva cyklingen var jag ungefär som Sverige. Inte vidare bra, inte så framgångsrik, men jag gav inte upp i alla fall.

Nu ska jag försöka få till lite vettig träning resten av veckan för att vara förberedd inför nästa vecka.

Vi ska nämligen till Mallorca. Det är inte en cykelresa, utan vi firar föräldrarna som fyller 70 år. Föräldrar, min familj och en av mina bröders familjer åker. Jag hoppas förstås få till en bra kombination av cykling och övriga aktiviteter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar