söndag 17 december 2017

12 timmar kvar till målet för 2017

Idag har jag hunnit med att se hur Kalla hade skidproblem, klä en julgran, laga ett trasigt matbord, städa, fixa och äta tacos, se lite på tv och fixa några jobbgrejer.

Ja, sedan har jag tränat också.

Nej, det var inte aktuellt att träna ute idag. Minus 20 bjöd vädret på. Jag har bara varit ute ca 15 sekunder när jag bar ut soporna, och tyckte det var tillräckligt.

Jag tränade istället i garaget på trianern. Själva träningen var det inte mycket att skriva hem om. Först 105 minuter på ca 3 w/kg, sedan MAF i 40 minuter för att avsluta med 15 lugnare minuter. Det innebar totalt 160 minuter på i snitt 70% av maxpuls och en bit över 3 w/kg.

Benen kändes förvånansvärt pigga i dag, med tanke på att jag totalt rullat 6 timmar under fredag och lördag och av dessa var ca 100 minuter igår ganska så hårda.

Hittills i december har jag snittat två timmar träning om dagen, vilket för mig är ganska så mycket. Planen är att hålla i den nivån några dagar till innan tanken är att träningsmängden ska sänkas under ca 10 dagar. Samtidigt ska mängden intervaller öka.

Ett av målen inför 2017 var att få ihop 600 träningstimmar, vilket då skulle vara mer än jag fått ihop alla tidigare år jag tränat. Många jag tävlar mot tränar mer, men för egen del får jag inte in mer träning i tillvaron. Det handlar i stället om att träna med bra kvalité. Sedan är förstås 600 timmar mycket för de allra flesta.

Jag kan nog nå mitt mål för 2017 om det inte inträffar någon skada eller sjukdom de sista dagarna på året. Jag ligger efter dagens träning på 588 timmar, så det är 12 timmar kvar till 600 och 14 dagar att spela på. Jag har redan tränat mer än 2016 då jag fick i ihop 550 timmar.

2 kommentarer:

  1. Hej Tomas! Tror du verkligen att många som kör i Masterklassen tränar mer än 600 timmar per år? Behövs det verkligen så många träningstimmar tror du?

    Tack för en intressant blogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror det finns de som tränar mer och de som tränar mindre. Men av de som ligger i topp uppger många att de tränar mer än 600 timmar. För att kunna slåss om SM-medaljer och podiumplatser i Sverigecupen behövs det i alla fall för mig att ligga på den träningsmängden. De som har en kropp som klarar ännu större andel stenhård träning kan det nog fungera med lite mindre träning, men då blir jag för sliten. Tack!

      Radera